Ak Gıda’nın global yaklaşımı doğrultusunda yürüttüğü Real Taste of Food Engineering programı ile Fransa’nın en prestijli okullarından ESA Ecole Superieur d’Agriculture’da gıda alanında 2,5 yıla varan yüksek lisans eğitimi almaya var mısın? Grup Lactalis’in tüm Fransa’ya yayılmış üretim tesislerinde aynı zamanda staj deneyimi kazanmak da mümkün. Tüm masraflarını Ak Gıda’nın karşıladığı bu program tam sana göre!
Üstelik, bu cazip fırsatın sonunda elde edilecek avantajlar bununla da sınırlı değil:
- 6 ay sürecek yoğun dil dersleri ile akıcı bir şekilde Fransızca konuşabileceksin.
- 2,5 yıl sonra Türkiye’ye döndüğünde doğrudan Ak Gıda’da kariyerine devam edebileceksin.
Bu programa katılmak ve şansını denemek istiyorsan, her sene Eylül-Ekim aylarında başvuruları almaya başlıyoruz. Sen de bizi yakından takip ederek, web sitemizi ziyaret edebilirsin.
Katılım koşulu olarak;
- Gıda Mühendisliği yeni mezunu veya Gıda Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi olmak
- B2 seviyesinde İngilizce
- En az 2,8 not ortalaması
- 2,5 yıl Fransa’da yaşama motivasyonuna sahip olmak
- 1997 yılından sonra doğmuş olmak (Fransız yasaları gereği)
Ece Uysal
2019 yılında Real Taste of Food Engineering programı ile Fransa’ya gittim. 2,5 yıl süren bu deneyim boyunca farklı kültürlerden de beslenerek hem iş hem de kişisel gelişim noktasında zenginleşme fırsatı buldum. Programda öncelikle 6 aylık Fransızca eğitimi aldım ve dil öğrendiğim bu süre boyunca Fransız bir ailenin yanında kaldım. Bu sayede Fransızcayı Fransız kültürünün içinde yaşayarak öğrendim. Dünyanın dört bir yanından Lactalislileri
buluşturan bu harika program ile yalnızca Fransız kültürünü değil, farklı kültürleri de tanıma şansı elde ettim. Dil eğitimimin ardından Fransa’nın en prestijli okullarından biri olan L’École supérieure des agricultures(ESA)’de yüksek lisansımı yapmaya başladım. Yüksek lisansımda, Internet of Things (IoT) ve yapay zekayı birleştiren akıllı endüstriyel çözümler üzerinde çalıştım. Yüksek lisansımı yaparken bir yandan da Fransa’daki iki farklı Lactalis
üretim tesisinde çalışma fırsatım oldu. Bu sayede Lactalis kültürünü tecrübe ederken Fransa’nın en ünlü peyniri olan camembertin üretim sürecini de öğrenmiş oldum. Bugün tutkuyla çalıştığım peynir üretim prosesi ile ilk tanışmam da burada oldu. 2021 yılında programı tamamlayıp Türkiye’ye döndüm ve Ak Gıda’da Peynir Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmaya başladım. Şu anda Peynir Ar-Ge Uzmanı olarak çalışmaktayım. Lactalis ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.
Ayşe Burcu Akçadağ
“Merhaba Ben Burcu Akçadağ. Ak Gıda’nın yeni mezun Gıda Mühendisleri için sunduğu eşsiz bir gelişim fırsatı olan Real Taste of Food Engineering programı ile Fransa’ya gittim. 2,5 yıl süren bu macera boyunca hem Gıda Mühendisliği alanında yüksek lisansımı tamamladım hem de bünyesinde yer aldığımız Grup Lactalis’in 2 ayrı peynir fabrikasında üretim, kalite, AR-GE gibi departmanlarda çeşitli projelerde yer aldım. Bu sayede Lactalis kültürünü ve uzmanlığını yerinde tecrübe ederken kendimi profesyonel olarak geliştirme fırsatı buldum.
Bu program sayesinde Fransız bir ailenin yanında kalarak Fransızca dil eğitimimi tamamladım. Hem dil eğitimim süresince hem de Fransa’nın mühendislik alanındaki en prestijli okullarından biri olan L’École Supérieure des Agricultures (ESA)’de yaptığım yüksek lisans eğitimim boyunca birçok farklı kültürden arkadaş edindim. Sadece Fransız kültürünü değil, dünyanın her köşesindeki farklı kültürleri de kurduğum güzel dostluklar sayesinde tanıma şansı buldum.
2021 yılında programı başarıyla tamamlayıp profesyonel ve teknik anlamda yetişmiş bir mühendis olarak Türkiye’ye döndüm. Şu anda Kalite Uzmanı olarak görevimi sürdürüyorum. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”